Tips & Inspiratie

Tips voor het kopen van lingerie

Veilig online lingerie bestellen

Als je online lingerie gaat bestellen, wil je natuurlijk zeker weten dat je dit bij een veilige site doet. Waar moet je nu op letten om zeker te weten dat de webshop veilig en vertrouwd is?

Bekendheid van webwinkel
De eerste indruk is het allerbelangrijkst wanneer je iets gaat kopen op het web. Webwinkels die algemeen bekend zijn, zijn over het algemeen ook betrouwbaar. Je kunt dit bijvoorbeeld onderzoeken door de naam van de webshop in te tikken in Google. Vervolgens zie je of er reviews staan op andere websites. Als je geen enkele review vindt, is dit eigenlijk geen goed teken, het kunnen natuurlijk ook positieve reviews zijn.

Keurmerk
Naast de reviews kun je ook kijken of de webshop een keurmerk heeft, het bekendste keurmerk op dit gebied is het Thuiswinkel Waarborg. Dit keurmerk is het kwaliteitskeurmerk voor webwinkels en consumenten. Webshops moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid om dit keurmerk te mogen voeren.

Betaling
Het is ook belangrijk dat je betaling op een veilige manier afgehandeld wordt. In de meeste webwinkels kun je kiezen uit verschillende betaalmethoden zoals betalen met een creditcard, via iDEAL (telebankieren), via PayPal, achteraf betalen met een bankoverschrijving of verzending onder rembours waarbij je aan de postbode betaalt. Voor sommige betaalmethoden kan door de webshop een toeslag in rekening worden gebracht, let daar dus op. In principe zijn alle betaalmethoden veilig, maar als je online betaalt moet je er wel op letten dat de website een beveiligde verbinding heeft.

Klantenservice
Iedere goede webshop zou moeten beschikken over een klantenservice waarmee je via e-mail of telefonisch contact op kunt nemen. Dit zorgt natuurlijk ook voor extra betrouwbaarheid.

Je kunt er ook voor kiezen om je lingerie uit een kleding catalogus te bestellen. Als een bedrijf een uitgebreide catalogus heeft, kun je er al bijna zeker van zijn dat het een vertrouwd bedrijf is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *