Tips & Inspiratie

Tips voor het kopen van lingerie

Shapewear

Niet zo heel lang geleden was er een televisieprogramma dat een groot deel van zijn programma heeft gewijd aan informatie over dit onderwerp. Want wat blijkt? Shapewear is een veel gedragen artikel. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. De bedoeling van Shapewear is bekend, het moet rolletjes en buikjes verdoezelen en je slanker doen lijken dan je eigenlijk bent.

Rollade?
Shapewear moet altijd in de juiste maat worden gekocht. Maak niet de fout om een maatje kleiner te kiezen omdat je denkt dat je het effect dan groter is. Je mag er vanuit gaan dat de randen dan gaan knellen met het vervelende gevolg dat je eigenlijk alleen maar extra rolletjes kweekt. Dit wordt ook wel het rollade-effect genoemd, en dat is duidelijk niet het doel.

Modellen
Er zijn veel verschillende modellen shapewear te koop voor vrouwen, van een gewoon broekje tot een compleet pak tot de knie. Voor mannen zijn er speciale shirts die bierbuikjes verdoezelen. Ze zien eruit als een gewoon T-shirt, maar dan met een buitengewoon shapend effect die ook de rug ondersteunt. Mannen vinden het moeilijk om deze shirts zelf te bestellen, en laten dat dan meestal over aan hun vrouw, vriendin of moeder.

Prijs en kwaliteit
De kwaliteit van de shapewear is niet af te lezen aan de prijs. Het zit ‘m toch echt in de pasvorm en het materiaal dat is gebruikt. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van uitproberen en passen onder de kleding die je wilt dragen. Uit de test van het televisieprogramma is gebleken dat voordelige shapewear heel goed is en gemakkelijk online besteld kan worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *